Sorglig dag

Idag var jag på basen för att säga hejdå till Caseys vänner som åker till Afghanistan idag, det var ganska jobbigt att se alla fruar, barn och föräldrar, som stod och grät, när dom gick på bussarna. Känns skönt att Casey kommer inte bli " deployed" på minst 3 år, jag hoppas bara att krigen är slut då. Jag såg också min första coyote idag, ( vildhund) fast det var nog bara en liten valp. Väldigt söt. Och på tal om hundar, idag när alla stog och sa hejdå, så var det någon som hade sin hund lös, och den sprang omkring och sniffade på alla, Sen var det någon som sprang runt med sin son, i en sån där sele med " koppel" typiskt hundarna springer lösa och barnen är i koppel. Haha. Nu kom Steven över så vi ska äta middag, ha det bäst.

Mini makeover.

Idag blev det en spontan makeover dag, jag fick ögonbryna noppade med snören. Jag har velat testa det jättelänge, och det var superbt, och det gick snabbt. Sen gick jag och färgade, gjorde highlights och lowlights och klippte mig! humöret är mycket bättre nu.

Åh vad trött jag blir

Jag blir så trött på att folk gör misstag hela tiden, som påverkar mig och Casey. Vi hade sista läkarundersökningen imorse, eller skulle haft rättare sagt. Vi kommer dit tidigt på morgonen, och dom har bokat mig till fel läkare! Vi måste ha en läkare som har befogenhet att göra immigrationsundersökningar. Så vi fick lov att boka om. Men såklart så hade dom ingen tid förrens den 22 okt. Och vi planerade att flytta den 17 okt! Japp så nu ser det ut som vi måste stanna här några dagar till. Och det betyder att vi kan inte åka upp till Idaho och hälsa på Caseys föräldrar innan vi åker till Portland. Sen så behöver vi prata med advokaten, för vi har några frågor, men såklart så är hon ledig och kommer inte tillbaka förrens nästa Torsdag. Och ingen på hennes kontor vet inget om vad vi behöver veta, åh nämde jag att hon är den enda immigrations advokaten för marinkåren, på hela västkusten!! Jag brukar ha mycket överseende med folk, men saken är att vi har ganska bråttom att få allt klart.

Golden gate i en dimridå

Vi hade lite problem att hitta bron, man tycker ju att en jättestor röd bro ska vara enkel att se!? Så vi förlorade ungefär en timme på att snurra runt. Men nu har vi precis åkt över Golden gate bridge" men tyvärr så välde dimman in precis när vi skulle åka över. Och bilderna blev inte bra. Så nu vill vi bara hem, vi är båda trötta på att sitta i bilen nu. San fransisco var inte alls som jag tänkt mig. Mycket fulare och massor av folk.

The Roloffs

Nu har vi kört i nästan 7 timmar, och är ändå inte halvägs. Pust. Vi stannade precis för att köpa lite mat och dricka och gå på toaletten, och Casey träffade en man som är en Vietnam veteran. Så dom stod och pratade ganska länge, han gav oss mycket nyttig information ang gratis resor mm när man är aktiv i militären. Vi är snart i San Fransisco, och det ska bli kul att se. Ja just det, vi kommer ju att bo i Hillsboro, och det är precis där dom spelar in serien " little people, big world". Och alla säger att man ser som överallt där, så vem vet, ni kanske ser mig snubbla över någon av dom på tv?! Annars är allt bra, vi ser fram emot att komma tillbaka till san Diego och ut ur den här bilen, vi borde vara hemma runt midnatt, och imorgonbitti ska jag och Casey gå på avslutningsceremoni, för en av Caseys vänner som klarat drill sergent skolan, och han får sin hatt imorgon. ( dom där roliga runda hattarna dom har, när dom skriker på folk) hoppas att ni alla mår bra. Casey hälsar. Kram

Hemmåt igen

Nu är vi på väg hem igen. Och vi har bara 11 timmars resa kvar :) vi fick lov att stanna och sova en stund, för casey behövde få sova lite mer, tyvärr förlorade vi en timme på det, men hellre det än att vi förlorar livet om han somnar vid ratten. Den här gången så kommer vi att åka igenom San Fransisco , och jag ska ta lite kort med min telefon, dom blir tyvärr oftast inte så bra. Jag har försökt att lägga upp bilder här på våran lägenhet, men det går inte från mobilen, så jag får höra det när jag kommer hem igen. Jag är så jätteglad för lägenheten och området vi kommer att bo i !! Nu ska vi bara bestämma vad det 3dje sovrummet ska användas till, jag har mina idéer och casey har sina, men han har inte sagt vad hans är. Jag tycker att vi ska göra det till ett kontor, därför att vi kommer att ha mycket papersarbete framför oss, vi slipper att ha datorn uppkopplad på tvn i vardagsrummet. Och det är alltid bra att ha paper organiserade ( och jag är väldigt mycket för att vara organiserad) vi får väl se vad vi gör med det rummet, det enda jag vet är, att vi har ett fint gästrum när min familj kommer och hälsar på.

Hemåt.

Ja om ett par timmar är det dags att packa in oss i bilen, och köra tillbaka till San Diego. Vi har hittat vår drömlägenhet, haft en mysig minisemester tillsammans, med mysiga middagar, promenader runt Portland, och kollat in området där vi ska bo. Vi ska nog trivas riktigt bra här, det är väldigt vackert här, och vänliga människor, Massor av shopping, resturanger och dom har alltid något på gång festivaler, och andra olika arrangemang. Jag längtar tills vi flyttar hit. Det enda tråkiga är att vi måste flytta ifrån vänner som jag har fått i San Diego. Men vi kommmer att åka åka dit och hälsa på. Nu har vi bara massor av immigrations papper att fylla i. Vi längtar också tills vi kan åka till Sverige och hälsa på, men jag har lite papersarbete att göra där också. Som få ett nytt körkort med mitt nya namn, och ett nytt pass. ( men passet kan man också få från svenska ambassaden här). Nu ska vi försöka sova lite innan vi ger oss av, bilresan tar ju ca 15 timmar.en jag kommer att blogga under resan. Ha det bäst!

Vi har nog hittat den!

Åh vi hittade en jättefin lägenhet som vi har betalat handpenningen för. Den är jättestor, 3 sovrum och 2 fulla badrum. Jättestort vardagsrum. Och den ligger i ett jättefint område. Som är designat så du inte behöver ha bil. Allt inom promenad avstånd. Åh jag är kär i den! Vi har fortfarande 2 till ställen att titta på. Men jag tror att den här lägenheten. Is the one!!!

Smutshotel/ lyxhotel

Ok nu efter att flytt från ett riktigt smutshotel, har vi äntligen hittat vårat favorithotel här. Det är " four points" eller hotel 50 som det nu heter. Vi stannade vid 1 som vi ryckte verkade bra, men när vi kom in i rummet, så var det mörkt, smutsigt och det luktade väldigt illa. Men det sista strået var att vi inte kunde låsa dörren!!! NEJ TACK. Casey sa bara. - ta dina saker. Som tur var så hittade vi vårat favorit hotel i downtown Portland. Det är massor dyrare, men det är det väl värt. Fina lyxiga rum dom luktar gott. Så vi gick ner till resturangen, sen tog jag en varmdush, och ligger nu mellan rena vita lakan, och försöker hålla ögonen öppna länge nog att skriva det här. Kram på er alla. Imorgon blir det hus jakt.

Resans slut

Nu är det inte långt kvar, och både jag och casey är trötta. Jag sitter och slumrar lite, men jag måste vara försiktig, för sist jag somnade så vaknade jag med Caseys finger i min mun. Tur för honom att jag inte bet av det. Casey tyckte att det var hysteriskt roligt, att jag vaknade med ett ryck och spottade och fräste. Snart är vi framme och får äntligen lägga oss och sova, stackars casey har inte sovit något. Och imorgon ska vi kolla på hus.

Resan fortsätter

Ok nu har vi tagit oss till Oregon, men vi har fortfarande 4 timmar tills vi kommer till Portland. Det jag har sett än så länge, gillar jag verkligen, väldigt grönt, massor av små städer runt omkring. Vi åkte tyvärr inte igenom San fransisco, vi åkte utanför. :( men vi ska kolla in det på vägen tillbaka. Så vi har sett massor av majsfält istället. Och örnar. ( jätte många örnar har flugit runt). Det blir grönare och grönare ju längre norr vi kommer. Och om resten av Oregon är såhär mysigt och grönt, så kommer jag nog trivas jättebra.

Roadtrip forts..

Ok nu har vi kört i ca 7 timmar. Och vi är snart i San fransisco. Jag måste erkänna att jag har sovit större delen av resan, men jag har inte missat så mycket. Vi är i delen av Californien där det är mycket mejerier, och det känns. ( har en mycket speciell doft) Casey säger att San fransisco ser ut precis som i början av avsnitten från "huset fullt", så det ska bli kul att se något annat än kor, och traktorer för ett tag. Just nu är vi i Sacramento.

Roadtrip

Så vi kom iväg på en sen start. Planerade att åka klockan 00:00, men casey behövde sova så vi kom inte iväg förren kl 02.30. Vi stuvade in lite att äta och dricka i bilen, och en resväska med kläder och sånt. Och nu är vi på väg:) vi kommer att åka igenom Las Vegas, San Fransisco, napa valley, och hela resan tar 15 timmar, ( räknat utan stopp) men det kan bli kul. Se lite annat, och vi åker längst kusten och det är väldigt vackert vid havet. Jag kommer att uppdatera under resans gång. Ha det bäst. Kram

Överaskning.

Efter vi hade vaknat lite, så tog casey ut mig på bio. Och vi såg filmen " 9" den var lite underlig, efter bion så hade Casey bokat bord på en fin resturang, ( samma resturang) som vi hade vår förlovningsmiddag. Efter middagen åkte vi hem och packade, ( inför Oregonresan) och jag trodde att firandet var slut. .. Men då trollar han fram en tårta och presenter. :) -en ångkokare som jag velat ha. - en klädkammar organiserare ( jättebra för vi har alldeles för mycket kläder, som inte får plats) - en bh klämma grej, som man använder för att gömma bh banden, om man har ex en klänning med bara axlar. - presentkort till macys ( på 1000 dollar) Nu ska det shoppas. Han kan fortfarande överaska mig :)

Min födelsedag..

Började med att Casey sköt av en konfettikanon, i våran säng, När jag låg och sov. Och när jag hoppade upp av ljudet, så sköt han "sillystring" över hela mig. ( och jag var den som fick städa upp, såklart) han gav mig två presenter: ett paket cherrry twizzlers ( en sorts godis som jag gillar) och ett paket lakrits twizzlers ( som jag också gillar). Vilken fantasi den mannen har ibland. Men Han gav mig också ett jättefint kort där det står: For my wife, iam blessed to have you . There are many fine women in the world but you are the best of them all. Your love, your faith in me, your gentle understanding all make me realize, how blessed Iam to be sharing my life with you. I couldn't live without you Linda I love you WAMHAS! ( wamhas , är något vi säger till varandra, och som vi vill ha inristat i våra vigsel ringar, och det betyder With All My Heart And Soul. ) senare ska vi gå ut och äta, och hitta på något tillsammans, och senare ikväll åker vi upp till Oregon. Vi är framme imorgonkväll, om vi har tur. Ha det bäst sålänge. Kram

:)

Imorgon är det min födelsedag, och gissa hur vi ska spendera den?? Jo större delen av dagen ska vi sova, för på kvällen ska vi åka upp till Oregon, för att titta på huset som vi förhoppningsvis ska hyra. Jag vet inte hur det ser ut, förutom att det är ett blått hus, med garage för 2 bilar och en stor tomt. Och det är något som casey gärna vill ha, han vill ha en tomt så han kan klippa gräset mm. Och ha ett garage , för han ska köpa en gammal klassisk 1920 tals lastbil och fixa upp. Hoppas bara att insidan av huset är fint. Casey fick också veta att han kommer att bli befodrad till staff sgt om 2 månader. Och han är jätteglad för det. Och jag med såklart. Nu sitter jag och tittar på Nibbles ( våran orm) vi köpte 2st bambu stavar, som man sätter upp i terrariet , så han kan klättra. Och han verkar gilla dom ,för nu ligger ovanpå en av dom och bara tar det lugnt. Så som ormar gör. Ha det bäst . Kramar Linda

Casey..

Jaha idag vaknade jag, och såg att min knäppa man hade ritat ett hjärta med en pil igenom, på min fot. Han gör sådana saker ibland. Förra veckan använde han lite av min ansiktskräm och skrev " I Love you" på badrums spegeln. Det är jättefint, jag önskar bara att han inte hade använt min nya dyra ansiktskräm. :) casey gör ofta fina saker för mig, som när jag inte kan sova och jag råkar väcka Casey av att jag vrider och vänder på mig, så även fast han måste upp om bara ett par timmar, så drar han sin hand över min rygg tills jag äntligen slappnar av, och somnar. Han är fin min man.

Det har varit en lång dag.

Klockan är bara 4 på dagen här, och jag är redo för sängen. Det har varit en lång dag. Jag vaknade eller rättare sagt, casey väckte mig ganska abrupt kl 05:00, så att vi skulle hinna till "navy hospital" kl 7 för att ta dom sista sprutorna. Efter det så åkte vi till basen för casey behövde vara där, för någon skulle komma och titta på något ( ja jag vet inte ens vad det var han skulle göra där) så vi kom dit ganska tidigt, eftersom sprutorna gick väldigt fort. Så där satt vi på caseys kontor i 4 timmar. Och mannen dök aldrig upp! Nu sitter casey på ena sidan av soffan och halvsover, och jag ligger på andra sidan, och försöker hålla mig vaken, men jag tror att jag ska ge upp nu och slumra lite.

Mycket som händer nu.

Woohoo jag kan nu skriva min blogg med min telefon ! Så vad har hänt i mitt liv den senaste månaden? Jo vi har äntligen börjat med immigrations arbetet , började med att prata med våran advokat från marinkåren , och gick en liten informations kurs. Fick alla papper och sånt som vi behöver fylla i. Vad som gör det lite krångligt är att eftersom vi håller på att flytta så måste vi ha en permanent adress att fylla i. Så vi måste hitta någonstans att bo i Portland. Så den 18 september ska vi åka till portland för att leta hus och lägenheter. Hoppas att vi hittar något vi Båda gillar. Så vi kan fylla i paprerna. Sen har vi också börjat med den obligatoriska läkarundersökningen som man gör i 3 steg. Ta blod och få sprutor (och det gjorde jag i fredags) sen imorgon ( måndag) ska jag få mer sprutor och provsvar. Sen den 25 e ska jag göra själva läkar undersökningen . Sen måste läkaren fylla i ett papper och ge oss det i ett slutet kuvert, som vi absolut inte får öppna. När vi har allt påskrivet och alla paper som casey måste ha. Så skickar vi det till våran advokat. Och här kommer det trixiga. Om vi inte har fyllt i det rätt så skickar dom bara det tillbaka till oss( utan att säga vad som är fel) så vi måste fylla i allt igen, och det kostar 1300 dollar varje gång man måste göra om det. Sen blir vi kallade till FBI för fingeravtryck mm. Sen ska det vara klart. Men förutom immigrationen så måste jag ha ssn nummer ( social security number). fixa ett eget bankkonto, och tillslut göra om mitt körkort till ett amerikanskt körkort, och det innebär, körtestet och skriftliga igen. Men det är ganska dumt eftersom jag får köra på mitt kort. Men mitt internationella körkort gäller bara i ett år. Förhoppningsvis är allt avklarat till nästa sommar, då jag och Casey planerar att åka till sverige.   Annars har våra dagar varit fyllda med fiskeresor, grill och poolfester, museumbesök och en babyshower. Och ganska mycket middagar och luncher med caseys vänner. Ha det bäst sålänge,

RSS 2.0